Banan

BananDriving rangeHål 1Hål 2Hål 3Hål 4Hål 5Hål 6Hål 7Hål 8Hål 9Barnens bana

Banan

Bolidens 9-håls golfbana hittar du i ett vackert läge vid sjön Bjurvattnet cirka 8 km nordväst om Bolidens samhälle. Banan bjuder på varierande svårigheter som kan passa både nybörjaren och den mer erfarna spelaren. Klubben har planer på att anlägga alternativa utslagsplatser från grästee, så att en 18-håls runda kan spelas med olika utmaningar. En kortrunda på 5 hål finns för speciellt de yngre spelarna och de som önskar gå en kortrunda.

Från och med i år, 2019, har vi grästee på hål 1, 3, 4, 5, 7, 8

Driving range

Driving range öppen till 21:00 (under säsong)

Driving range finns. Skyltning från klubbhuset.  Bollmaskin finns vid klubbhuset. 10 kronors mynt användas, alternativt poletter (finns dock endast ett fåtal kvar) finns att köpa i klubbhuset.

Hål 1

Hål 1, Hcp 9, Par 4

265 m från gul tee och 250 m från röd tee.  Utslaget ligger högt med en green som ligger bortom skogen till vänster. Sidovattenhindret till höger saknar yttre gräns.

Hål 2

Hål 2, Hcp 5, Par 3

156 m från gul tee och 106 m från röd tee. Greenen ligger 4 m högre än tee och är förhållandevis liten.

Hål 3

Hål 3, Hcp 13, Par 5

400 m från gul tee och 317 m från röd tee. Ett hål med ett rätt generöst landningsområde från tee.

Hål 4

Hål 4, Par 3, Hcp 15

137 m från gul tee och 107 m från röd tee. En greenbunker att se upp med.

Hål 5

Hål 5, Par 5, Hcp 11

460 m från gul tee och 385 m från röd tee. Diket bortom björkarna ligger i driver-längd för de flesta från gul tee.

Hål 6

Hål 6, Par 5, Hcp 1

473 m från gul tee och 330 m från röd tee. Smal fairway ända fram till den korta greenen. Sidovattenhindren saknar yttre gräns. Notera informationen om droppningsregler på teeskylten.

Hål 7

Hål 7, Par 4, Hcp 3

320 m från gul tee och 274 m från röd tee. Vid greenen finns en slänt till höger.

Hål 8

Hål 8, Par 4, Hcp 7

300 m från gul tee och 260 m från röd tee. Vänstersidan av fairway sluttar mer åt vänster än man tror. I greenens bakre vänsterkant ligger en stor bunker. I övrigt upptäcker du svårigheterna själv när du väl spelar.

Hål 9

Hål 9, Par 3, Hcp 17

82 m från gul tee och 70 m från röd tee. Out of bounds både till höger och till vänster.

Barnens bana

Korta 5-håls slingan

Genom att sätta ut juniortee på hålen 1, 6, 7, 8 och 9 får vi till en kort bana lämplig för deltagarna i golfskolan. Dessutom kan du som erfaren golfare ta en kort och snabb runda om du så önskar. Banan spelas först mot hål 1 och sedan går man över till hål 6 (se upp för andra golfare och släpp igenom alla bollar som finns på hål 6). Efter hål 6 spelas 7, 8 och 9. På hål 9 finns en separat juniortee uppe vid klubbhusets altan. Hålet är 29 m bort.

Det är på denna bana vår golfskola bedrivs varje sommar – under en vecka  – samt även de tävlingar som anordnas för de yngsta juniorerna.